Crémant d’Alsace Pfaff Blanc de Blancs Brut

Kód: DEN-0033
Neohodnoceno
390 Kč
Méně než 5 ks (>5 ks)
Můžeme doručit do:
10.12.2024
Tento crémant se hodí ke slavnostním příležitostem a je možno ho podávat v kteroukoli denní dobu. Skvěle se hodí k teplým i studeným ústřicím, asijské kuchyni jako např. sushi či závitky nem. Doporučili bychom ho k syrovým i grilovaným rybám a rovněž k bílému masu a měkkým sýrům. Skvěle doplňuje ovocné dezerty jako např. jahodovou polévku, carpaccio z ananasu či citronový dort.

Detailní informace

Jedinečně nejširší nabídka crémantů
Jedinečně nejširší nabídka crémantů

Detailní popis produktu

Charakteristika vína:
V barvě převládají světle žluté tóny. Jemné bublinky s dlouhým perlením. Vůně je příjemná, osvěžující a jemná s tóny citrusových plodů. Ve vůni dominuje čerstvé ovoce. Na patro nastupuje zpříma a intenzivně, dlouho neztrácí své prvotní ostří. Tento elegantní Crémant se vyznačuje jemnou aromatickou chutí s kulatým a dlouhým závěrem. Pít ho je čirá radost.

Párování s jídlem:
Tento crémant se hodí ke slavnostním příležitostem a je možno ho podávat v kteroukoli denní dobu. Skvěle se hodí k teplým i studeným ústřicím, asijské kuchyni jako např. sushi či závitky nem. Doporučili bychom ho k syrovým i grilovaným rybám a rovněž k bílému masu a měkkým sýrům. Skvěle doplňuje ovocné dezerty jako např. jahodovou polévku, carpaccio z ananasu či citronový dort.
Zajímavosti:
Zlatá medaile na berlínské Wine trophy 2015
Stupeň sladkosti: 

Doplňkové parametry

Kategorie: Alsace
Barva vína: Bílé
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 12,00 %
Odrůdy: Pinot Blanc, Auxerrois
Podloží: jílovito-vápencové, vápencové
Sklizeň: Ruční
Sladkost: 2
Teplota podávání: 7°C až 8°C
Typ: BRUT
Vinařství: Cave des Vignerons de Paffenheim
Výroba: Přímé lisování na pneumatickém lisu (vertikální odtokové kanály pro vysoce kvalitní mošt), čiření, fermentace při řízené teplotě, stáčení čirého vína (tzv. racking) a zrání na jemných kalech po dobu 4 měsíců. Před plněním do lahví zraje 5 měsíců v tancích. Odstranění sedlin (dégorgement) probíhá 16 měsiců po nahlavování.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Cave des Vignerons de Pfaffenheim bylo založeno před 60 lety a pokud jde o kvalitu, patří dnes k předním alsaským producentům. Již podruhé za tři roky získal Pfaff v roce 2017 ocenění na dvou nejprestižnějších evropských soutěžích vína - na mezinárodní soutěži International Wine And Spirit Competition v Londýně cenu pro nejlepší francouzské víno a na AWC ve Vídni byl jmenován nejlepším národním producentem. Pravidelně získává ocenění i na velkých mezinárodních soutěžích v San Franciscu, Londýně, Sydney, Bruselu či Paříži.