Crémant de Bourgogne TERROIRS DES FLEURS Blanc de Blancs Brut

Kód: DEN-0006
Neohodnoceno
490 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
1.3.2024
Tento lehký crémant skvěle doplní jakékoli dezerty - ale ne pouze je. Výborně bude chutnat v kombinaci s mořskými pokrmy, např. korýši a mušlemi.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Charakteristika vína:
Tento Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs má nádhernou bílou barvu s jasnými odlesky. Ve vůni nás uchvátí tóny bílých květů; odsud ostatně pochází i název tohoto vína (“Fleurs” znamená ve francouzštině květy). V chuti odhalíme náznak broskví a hrušek, které se postarají o nespornou svěžest.

Párování s jídlem:
Tento lehký crémant skvěle doplní jakékoli dezerty - ale ne pouze je. Výborně bude chutnat v kombinaci s mořskými pokrmy, např. korýši a mušlemi.

Zajímavosti:
Zlatá medaile ze soutěže Concours National des Crémants (2017) a stříbrná medaile ze soutěže Effervescents du Monde z téhož roku.

Stupeň sladkosti:

Doplňkové parametry

Kategorie: Bourgogne
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 12,00 %
Odrůdy: Chardonnay, Aligoté
Podloží: jílovito-vápencové
Sklizeň: Ruční
Sladkost: 2
Teplota podávání: 7°C až 8°C
Typ: BRUT
Vinařství: André Delorme
Výroba: Po sklizni jsou hrozny pomalu a šetrně lisovány na pneumatickém lisu. Pro výrobu našich vín používáme pouze mošt z prvního lisování. Malolaktické kvašení probíhá v tancích ze 100% nerezové oceli. Druhotné kvašení, jež se podle tradiční metody odehrává již v lahvi, je iniciováno přidáním kvasinek a cukru. Poté následuje zrání na kalech po dobu 18 měsíců ve sklepích s řízenou teplotou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Vinařství Maison André Delorme je uznávaným specialistou na velká vína v oblasti Côte Chalonnaise a na burgundské Crémanty. Vazby má toto vinařství na každou z oblastí Côte Chalonnaise - Rully, Givry, Mercurey, Bouzeron, Montagny. Zahrunuje více než 20 apelací, které pečlivě vybírá, vinifikuje a poté nechává zrát ve svých sklepích v Rully.

Vinařství se řídí zásadami udržitelného zemědělství. Použitím a optimalizací konkrétních kultivačních technik se snaží o snížení celkového počtu ošetřování a zásahů na vinicích. V centru pozornosti celého vinařství stojí životní prostředí a jeho ochrana, což ovlivňuje práci na vinicích i ve sklepích.