Crémant de Bourgogne GOGAILLE Blanc de Noirs Demi-Sec

Kód: DEN-0020
Neohodnoceno
420 Kč
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
1.3.2024
Toto je ten pravý crémant k dezertům - skvěle se hodí k čokoládě, karamelu nebo dezertům na základě praliné.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Charakteristika vína:
Tento crémant je svěží, plný ovoce, v chuti kulatý a jemný. Víno je příjemně nasládlé - ale ne příliš - a klasický charakter vinné odrůdy Pinot Noir se mísí s jemnými náznaky určitých dezertních vín. Neodolatené bublinky.

Párování s jídlem:
Toto je ten pravý crémant k dezertům - skvěle se hodí k čokoládě, karamelu nebo dezertům na základě praliné.

Zajímavosti:
“Faire Gogaille” má pro obyvatele Burgundska význam přibližně ve smyslu ¨udělejte si pohodlí a užívejte si poctivého jídla¨. Crémant “Gogaille” získal v roce 2018 stříbrnou medaili na japonské soutěži Women's Wine Awards, bronzovou medaili na Effervescents du Monde (2017) a stříbrnou medaili na International Wine and Spirits Competition of Cellars (2014).

Stupeň sladkosti:

Doplňkové parametry

Kategorie: DEMI-SEC (polosuché)
Barva vína: Bílé
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 12,00 %
Odrůdy: Pinot Noir
Podloží: vápencové
Sklizeň: Ruční
Sladkost: 4
Teplota podávání: 10°C až 12°C
Typ: DEMI-SEC
Vinařství: Bailly Lapierre
Výroba: Po ruční sklizni následuje přeprava ve sběrných nádobách otevřených po stranách (po 45 kg), aby se zabránilo jakémukoli poškození bobulí. Lisování za pomoci airbagů. Ze 150 kg hroznů se získá 100 litrů moštu: 75 % z prvního lisování, 25 % ze druhého či dalšího lisování. Iniciováno je jak kvasinkové, tak malolaktické kvašení, následuje kupáž odděleně vyrobených vín a příprava na lahvování, které se koná po 1. lednu. Dochází k dalšímu zrání, v průměru 16 měsíců

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bailly, burgundská vesnice, kde se vinařství nachází, na samém vrcholku “Col du Crémant”, dala vzniknout ochranné známce burgundského crémantu “appellation d’origine contrôlée” – AOC Crémant de Bourgogne.
Již od roku 1972 se toto vinařství zaměřuje ve svých sklepích, které poskytují jedinečné přírodní podmínky, na šumivá vína, jež doprovázejí zvláštní příležitosti. Hrozny pocházejí z ušlechtilé révy, jsou sklízeny ručně, vinifikovány a poté víno pomalu zraje.

Crémanty tohoto vinařství v sobě spojují eleganci odrůd, které proslavily Burgundsko, spolu s jemností dokonalých bublinek.

Vína Bailly Lapierre těží z certifikace AOC, která potvrzuje jejich vysokou kvalitu,jak dokazuje i řada ocenění a rostoucího uznání po celém světě. Jejich Crémant “L'Inattendu” vyhrál v roce 2017 soutěž o nejlepší šumivé víno světa v "World Best Sparkling Wine Competition".