Crémant d’Alsace INSOMNIA Blanc Brut Nature (2016)
Kód: DEN-0181
Jedinečně nejširší nabídka crémantů
Detailní popis produktu
Charakteristika vína: 
Tento absolutně unikátní a nadčasový crémant, jenž v nedávné době prošel po 90 měsících zrání na kalech degorzáží, Vám umožní poznat a přechutnat ročník 2016 tak, jak je čas a vinařské umění přivedly k naprosté dokonalosti.
Tento absolutně unikátní a nadčasový crémant, jenž v nedávné době prošel po 90 měsících zrání na kalech degorzáží, Vám umožní poznat a přechutnat ročník 2016 tak, jak je čas a vinařské umění přivedly k naprosté dokonalosti.
 Párování s jídlem: 
Crémant d’Alsace INSOMNIA můžete vychutnávat v jeho dokonalosti jak samotný, tak jako geniální gastronomický doprovod od aperitivu až po dezert.
Crémant d’Alsace INSOMNIA můžete vychutnávat v jeho dokonalosti jak samotný, tak jako geniální gastronomický doprovod od aperitivu až po dezert.
Stupeň sladkosti:

                            
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Ročníkové crémanty | 
|---|---|
| EAN: | 3672765010067 | 
| Barva vína: | Bílé | 
| Objem: | 0,75l | 
| Obsah alkoholu: | 12,00 % | 
| Odrůdy: | Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Noir | 
| Podloží: | Vápencové hnědozemě na středně hlubokém substrátu z tvrdého vápence | 
| Ročník: | 2014 | 
| Sklizeň: | Ruční | 
| Sladkost: | 1 | 
| Teplota podávání: | 6°C až 8°C | 
| Typ: | EXTRA BRUT | 
| Vinařství: | Crémants Jean-Claude Buecher | 
| Výroba: | Díky pomalému a jemnému lisování hroznů dochází k šetrnému získání moštu. Po jeho čiření mošt kvasí v tancích po dobu několika týdnů. Poté, co skončí alkoholová fermentace, se víno přes zimu ochlazuje v nádobách z nerezové oceli. Během letních měsíců se stále ještě tiché víno přefiltruje, aby bylo připraveno pro svou konečnou proměnu. Pak po dobu 103 měsíců (!!!) odpočívá na kalech. | 
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
                Přidat komentář
            
                        Rodinné vinařství Jean-Claude Buecher založili v roku 1979 manželé Jean-Claude a Sylviane v basrínské vesnici Wettolsheim. Od počátku se rozhodli věnovat výhradně alsaským crémantům. Dodnes jsou v tomto směru výjimeční. Jejich syn Franck se zapojil do rodinného řetězce bublinek v roce 2005. I díky zkušenostem nabytým od rodičů dokázal tento mladý alchymista postoupit o úroveň výš. Dobu zrání jednotlivých ročníků prodloužil na nejméně 24 měsíců. Naprosto jedinečná Insomnia však zraje celých 110 měsíců!
