Crémant d’Alsace ESQUISSE Blanc Brut Nature (2021/2022) - BIO

Kód: DEN-0160
8 hodnocení
510 Kč
Momentálně nedostupné
Můžeme doručit do:
3.1.2025
Položka byla vyprodána…
Tento crémant si můžete vychutnat jako aperitiv. Velmi dobře se hodí také k pokrmům z měkkýšů, libových ryb nebo drůbeže.

Detailní informace

Jedinečně nejširší nabídka crémantů
Jedinečně nejširší nabídka crémantů

Detailní popis produktu

  • Výroba: "ESQUISSE" je první cuvée z Domaine Jean-Claude Buecher certifikované "ekologické zemědělství". Vinifikace crémantu "ESQUISSE" je klasická: měkké a pomalé lisování pneumatickým lisem, následuje 6 až 12hodinové usazování, poté spontánní alkoholové a jablečno-mléčné kvašení v nerezových kádích. Základ crémantu bylo filtrováno a  lahvováno 25. května 2023. Tento crémant se vyrobilo z přírodních cukrů z hroznů. Lahve leželi ve sklepě až do degoržáž (24.04.2024), tj. přibližně 12 měsíců na kvasných kalech. Rodina Buecher dbala na to, aby dávkování Brut Nature neměnilo práci na vinici, tj. 0 g/l cukru.
  • Charakteristika vína: Bublinky jsou na pohled jemné a navazují na sebe v rozptýlených šňůrách; barva je světle žlutá. Ve vůni je crémant otevřený a výrazný, s tóny másla a briošky, a s tóny broskví a žlutého ovoce. V ústech pocítíte pružnou a obklopující chuť, která se rozvíjí do šířky a končí svěžestí, grilovanými tóny a svěží hořkostí.
  • Párování s jídlem: Tento crémant si můžete vychutnat jako aperitiv. Velmi dobře se hodí také k pokrmům z měkkýšů, libových ryb nebo drůbeže.
  • Stupeň sladkosti:

Doplňkové parametry

Kategorie: Alsace
Barva vína: Bílé
BIO produkt: ANO
Objem: 0,75l
Obsah alkoholu: 12,50 %
Odrůdy: Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Noir
Podloží: žulové
Ročník: 2021/2022
Teplota podávání: 7°C až 9°C
Vinařství: Crémants Jean-Claude Buecher
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné vinařství Jean-Claude Buecher založili v roku 1979 manželé Jean-Claude a Sylviane v basrínské vesnici WettolsheimOd počátku se rozhodli věnovat výhradně alsaským crémantům. Dodnes jsou v tomto směru výjimeční. Jejich syn Franck se zapojil do rodinného řetězce bublinek v roce 2005. I díky zkušenostem nabytým od rodičů dokázal tento mladý alchymista postoupit o úroveň výš. Dobu zrání jednotlivých ročníků prodloužil na nejméně 24 měsíců. Naprosto jedinečná Insomnia však zraje celých 110 měsíců!