Crémant d’Alsace EMPREINTE Blanc de Blancs Extra-Brut (2020)
Kód: DEN-0161
Jedinečně nejširší nabídka crémantů
Detailní popis produktu
Charakteristika vína:
Bezpochyby Vás zaujme svou světle zlatožlutou barvou ozdobenou náhrdelníky jemných bublinek. Ve vůni nejprve odhalíme náznak citrusové kůry a poté i tóny žlutých květů. V chuti nejprve dominuje čistost a svěžest spolu s obrovskou jemností, za kterou stojí intenzivní kyselinka.
Bezpochyby Vás zaujme svou světle zlatožlutou barvou ozdobenou náhrdelníky jemných bublinek. Ve vůni nejprve odhalíme náznak citrusové kůry a poté i tóny žlutých květů. V chuti nejprve dominuje čistost a svěžest spolu s obrovskou jemností, za kterou stojí intenzivní kyselinka.
Párování s jídlem:
Crémant d'Alsace EMPREINTE se obvykle podává jako apertiv, ale rovněž se skvěle hodí k mořským plodům, korýšům či bílému masu s krémovou omáčkou.
Crémant d'Alsace EMPREINTE se obvykle podává jako apertiv, ale rovněž se skvěle hodí k mořským plodům, korýšům či bílému masu s krémovou omáčkou.
Stupeň sladkosti:


Doplňkové parametry
| Kategorie: | Ročníkové crémanty |
|---|---|
| EAN: | 3672765010036 |
| Barva vína: | Bílé |
| Objem: | 0,75l |
| Obsah alkoholu: | 12,00 % |
| Odrůdy: | Chardonnay |
| Podloží: | slín, jíl |
| Ročník: | 2020 |
| Sklizeň: | Ruční |
| Sladkost: | 1 |
| Teplota podávání: | 6°C až 8°C |
| Typ: | EXTRA BRUT |
| Vinařství: | Crémants Jean-Claude Buecher |
| Výroba: | Díky pomalému a jemnému lisování hroznů dochází k šetrnému získání moštu. Po jeho čiření mošt kvasí v tancích po dobu několika týdnů. Poté, co skončí alkoholová fermentace, se víno přes zimu ochlazuje v nádobách z nerezové oceli. Během letních měsíců se stále ještě tiché víno přefiltruje, aby bylo připraveno pro svou konečnou proměnu. Pak po 31 měsíců odpočívá na kalech. |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Rodinné vinařství Jean-Claude Buecher založili v roku 1979 manželé Jean-Claude a Sylviane v basrínské vesnici Wettolsheim. Od počátku se rozhodli věnovat výhradně alsaským crémantům. Dodnes jsou v tomto směru výjimeční. Jejich syn Franck se zapojil do rodinného řetězce bublinek v roce 2005. I díky zkušenostem nabytým od rodičů dokázal tento mladý alchymista postoupit o úroveň výš. Dobu zrání jednotlivých ročníků prodloužil na nejméně 24 měsíců. Naprosto jedinečná Insomnia však zraje celých 110 měsíců!
