Skvělý doprovod k pokrmům z mořských plodů, které obsahují krevety, ústřice nebo např. sushi.

Více >>

Výrobce: Bailly Lapierre. Kód produktu: 1501009

440 Kč s DPH

Skladem
ks
Charakteristika vína:
Chráněné přírodní podmínky, jež daly vzniknout tomuto vínu, dávají vyniknout přirozenému charakteru odrůd Pinot Noir a Chardonnay, ale zároveň oceníme jeho hloubku, koncentrovanou chuť i minerální tóny. Výjimečné bublinky. Bio víno.

Párování s jídlem:
Skvělý doprovod k pokrmům z mořských plodů, které obsahují krevety, ústřice nebo např. sushi.

Zajímavosti:
Égarade znamená v Burgundsku tajemnou večerní procházku (pochází od slovesa ¨s’égarer¨ - zabloudit). Co se ocenění týče, byl tento crémant vybrán v roce 2018 na soutěži Cave de Prestige des Vins de Bourgogne ve stejném roce získal bronzovou medaili na Effervescents du Monde, stříbrnou medaili na Prix Plaisir Bettane et Desseauve a stříbrnou medaili na japonské Women's Wine Awards.
Stupeň sladkosti:
Barva vína
Bílé
BIO produkt
ANO
Objem
0,75l
Obsah alkoholu
12%
Odrůdy
Chardonnay, Pinot Noir
Podloží
vápencové
Sklizeň
Ruční
Sladkost
2
Teplota podávání
10°C až 12°C
Typ
BRUT
Vinařství
Bailly Lapierre
Výroba
Po ruční sklizni následuje přeprava ve sběrných nádobách otevřených po stranách, aby se zabránilo jakémukoli poškození bobulí. Iniciováno je jak kvasinkové, tak malolaktické kvašení, následuje kupáž odděleně vyrobených vín a příprava na lahvování, které se koná po 1. lednu. Dochází k dalšímu zrání, v průměru 12 měsíců, lahve jsou uloženy hrdlem dolů ve sklepích, které byly vytesány do vápencového masivu, a proto v nich panuje přirozeně konstantní teplota a polotma. Právě v tomto období vzniká přirozený šumi
Kontaktujte nás!