Crémant d’Alsace Fahrer «LE CLASSIQUE» Blanc Brut
Charakteristika vína:
V barvě převládá žlutá s odlesky šedého zlata, bublinky jsou velmi jemné a početné. Ve vůni je tento crémant aromatický, ovocný, s lehkou vůní bílých květů, kdoule a čerstvého ovoce. Chuť je ovocná, lehká, jemná, s náznaky žlutých květů, ovocnými tóny a hezkou intenzitou.
V barvě převládá žlutá s odlesky šedého zlata, bublinky jsou velmi jemné a početné. Ve vůni je tento crémant aromatický, ovocný, s lehkou vůní bílých květů, kdoule a čerstvého ovoce. Chuť je ovocná, lehká, jemná, s náznaky žlutých květů, ovocnými tóny a hezkou intenzitou.
Párování s jídlem:
Crémant Le Classique se především hodí jako aperitiv, který ideálně doprovodí jakoukoli slavnostní příležitost. Lze ho rovněž dobře kombinovat s dezerty, zvláště pak těmi ovocnými.
Crémant Le Classique se především hodí jako aperitiv, který ideálně doprovodí jakoukoli slavnostní příležitost. Lze ho rovněž dobře kombinovat s dezerty, zvláště pak těmi ovocnými.
Zajímavosti:
5 hvězdiček z roku 2018 na přestižní soutěží Dussert Gerber
5 hvězdiček z roku 2018 na přestižní soutěží Dussert Gerber
Stupeň sladkosti:

- Barva vína
- Bílé
- Objem
- 0,75l
- Obsah alkoholu
- 12,5%
- Odrůdy
- Auxerrois, Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris
- Podloží
- V kopcích je podloží tvořeno lehkými písky bohatými na křemen a další minerály, v nížinách převažuje jíl a naplaveniny. Na některých vinicích najdeme kombinaci obou podloží v různém poměru.
- Sklizeň
- Ruční
- Sladkost
- 2
- Teplota podávání
- 8°C až 10°C
- Typ
- BRUT
- Vinařství
- Vins Paul Fahrer
- Výroba
- Hrozny jsou jemně lisovány a mošt kvasí v tancích z nerezové oceli. Po přidání kvasinek a cukru probíhá v lahvích druhé alkoholové kvašení. Lahve jsou uskladněný ve sklepě s přirozeně nízkou teplotou, jež umožňuje pomalé kvašení a vznik malých bublinek a jemného aroma. Odstranění sedlin (dégorgement) probíhá za 18 až 24 měsíců po nalahvování.