Tento crémant se hodí ke slavnostním příležitostem a je možno ho podávat v kteroukoli denní dobu. Skvěle se hodí k teplým i studeným ústřicím, asijské kuchyni jako např. sushi či závitky nem. Doporučili bychom ho k syrovým i grilovaným rybám a rovněž k bílému masu a měkkým sýrům. Skvěle doplňuje ovocné dezerty jako např. jahodovou polévku, carpaccio z ananasu či citronový dort.


Více >>

Výrobce: Cave des Vignerons de Paffenheim. Kód produktu: 8501001

440 Kč s DPH

Skladem
ks
Charakteristika vína:
V barvě převládají světle žluté tóny. Jemné bublinky s dlouhým perlením. Vůně je příjemná, osvěžující a jemná s tóny citrusových plodů. Ve vůni dominuje čerstvé ovoce. Na patro nastupuje zpříma a intenzivně, dlouho neztrácí své prvotní ostří. Tento elegantní Crémant se vyznačuje jemnou aromatickou chutí s kulatým a dlouhým závěrem. Pít ho je čirá radost.

Párování s jídlem:
Tento crémant se hodí ke slavnostním příležitostem a je možno ho podávat v kteroukoli denní dobu. Skvěle se hodí k teplým i studeným ústřicím, asijské kuchyni jako např. sushi či závitky nem. Doporučili bychom ho k syrovým i grilovaným rybám a rovněž k bílému masu a měkkým sýrům. Skvěle doplňuje ovocné dezerty jako např. jahodovou polévku, carpaccio z ananasu či citronový dort.
Zajímavosti:
Zlatá medaile na berlínské Wine trophy 2015
Stupeň sladkosti: 
Barva vína
Bílé
Objem
0,75l
Obsah alkoholu
12%
Odrůdy
Auxerrois, Pinot Blanc
Podloží
jílovito-vápencové, vápencové
Sklizeň
Ruční
Sladkost
2
Teplota podávání
7°C až 8°C
Typ
BRUT
Vinařství
Cave des Vignerons de Paffenheim
Výroba
Přímé lisování na pneumatickém lisu (vertikální odtokové kanály pro vysoce kvalitní mošt), čiření, fermentace při řízené teplotě, stáčení čirého vína (tzv. racking) a zrání na jemných kalech po dobu 4 měsíců. Před plněním do lahví zraje 5 měsíců v tancích. Odstranění sedlin (dégorgement) probíhá 16 měsiců po nahlavování.
Kontaktujte nás!