O značce "Mon Crémant"

Denis Klinger, jednatel firmy Denpap Czech, s.r.o. a zakladatel značky “mon crémant“, je Francouz z Alsaska. Mnoho let však prožil v různých částech světa, například v Maďarsku, na Slovensku, v Jižní Koreji a samozřejmě i v České republice.​

"V České republice žiji od roku 2010 a vždycky jsem byl tak trochu zklamán z toho, jak těžké je tu narazit na láhev kvalitního crémantu. V roce 2018 jsem se tedy rozhodl začít podnikat a 100% se zaměřit na tento nápoj, který byl až dosud dobře střeženým tajemstvím výrobců šumivých vín."​

Proč jste se rozhodl nápad realizovat?​

"Český zákazník je velmi náročný, což u šumivých vín platí dvojnásob. Nerad přistupuje na kompromisy v kvalitě, ale jako každý si dává pozor na rozpočet. Tím se řídí i každodenní přístup značky “Mon Crémant”: myšlenka “dostupného luxusu” se mi velmi líbí. ​

“Mon Crémant” znamená francouzsky můj crémant. Výběr crémantů, který zde nabízíme, potěší každého milovníka bublinek. Crémanty mají osobnost, vy si jen budete muset najít tu, která nejlépe vyhoví vašemu naturelu.” ​

Jak vybíráte výrobce?​

"Při hledání nejlepších dodavatelů z Alsaska pochopitelně pomohlo, že odtamtud sám pocházím. Osobní známosti nebo rodinné vazby mi v některých případech pomohly k dohodě s výrobcem nebo jsem díky nim objevil i pár nepříliš známých klenotů. A pak jako velký milovník bublinek a Francouz se solidními zkušenostmi z mezinárodního obchodu jsem si dokázal vyhlédnout producenty i v dalších francouzských regionech a navázat s nimi silné obchodní vazby. A ¨last but not least¨, jak říkají Angličané, se všemi dodavateli vyznáváme jednu společnou hodnotu, a tou je úcta k životnímu prostředí."​

A jaká je nabídka vašich crémantů?​

"Od chardonnay po pinot noir, od extra brut po extra dry, od blanc de blancs po rosé, vždy jen to nejlepší za správnou cenu!​

Naše nabídka představuje největší a nejširší výběr crémantů na trhu. Jak jsem už řekl, jen to nejlepší za správnou cenu. Jen pro příklad: zatímco podle zákona musí crémant zrát v láhvi před odsřelením kalu alespoň 9 měsíců, crémanty v naší nabídce zrají výrazně déle, v některých případech i 60 měsíců. Výsledky jsou tak přesvědčivé, že mnohé z “mých crémantů” pravidelně porážejí v soutěžích se slepou degustací své slavnější bublinkové příbuzné.​

Výběr je velmi široký a ještě se rozšíří, protože po vynikajících bublinkách pořád pátráme. Naším hlavním cílem je, aby si každý našel svůj crémant, který mu ideálně zachutná anebo se třeba bude hodit k příležitosti, při níž je podáván."